[ Pobierz całość w formacie PDF ]

b) soki owocowe.
c) d\emy.
d) galaretki owoce.
18. Mro\onki warzywne nadajÄ… siÄ™ do sporzÄ…dzania.
a) potraw sma\onych sauté i gotowanych z warzyw.
b) potraw duszonych i gotowanych z warzyw.
c) surówek warzywnych i potraw duszonych.
d) potraw pieczonych i surówek.
19. Do potraw półmięsnych zaliczamy
a) sma\one kabaczki.
b) paprykÄ™ nadziewanÄ….
c) frytki z mięsem.
d) kalafior pod beszamelem.
20. Pozostałości pokonsumpcyjne z warzyw nale\y
a) wykorzystać do hodowli trzody chlewnej.
b) wykorzystać do powtórnego przerobu na paszę dla zwierząt.
c) zneutralizować środkiem chemicznym.
d) zniszczyć w młynku koloidalnym.
 Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
 Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
62
KARTA ODPOWIEDZI
ImiÄ™ i nazwisko & & ...............& & & & & & & & & & & & & & & & & & .
Sporządzanie i ekspedycja potraw z owoców, warzyw, ziemniaków
oraz grzybów
Zakreśl poprawną odpowiedz.
Nr
Odpowiedz Punkty
zadania
1 a b c d
2 a b c d
3 a b c d
4 a b c d
5 a b c d
6 a b c d
7 a b c d
8 a b c d
9 a b c d
10 a b c d
11 a b c d
12 a b c d
13 a b c d
14 a b c d
15 a b c d
16 a b c d
17 a b c d
18 a b c d
19 a b c d
20 a b c d
Razem:
 Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
 Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
63
6. LITERATURA
1. Arens-Azevedo U. i inni: Technologia gastronomiczna z obsługą gości. Część 3. Rea,
Warszawa 2002
2. Arens-Azevedo U., Grimpe E. i inni: Technologia gastronomiczna. Część 1 2. Rea,
Warszawa 2002,
3. Bailey A., Lambert Oritz E., Radecka H.: Wielka księga ingrediencji. Wiedza i śycie
Warszawa 1992
4. Berndt-Kostrzewska J. (red.): Kuchnie ró\nych narodów. Format AB, Warszawa 2001
5. Biller E. i inni: Kucharz & Gastronom: vademecum. Rea, Warszawa 2001
6. Blome E.: Stół elegancko nakryty. Kaliope, Warszawa 1998
7. Czarniecka-Skubina E., Koło\yn-Krajewska D., Sikora T.: Poradnik wdra\ania systemu
HACCP w gastronomii hotelowej. Polskie Stowarzyszenie Hoteli, Warszawa 2004
8. Flis K., Procner A.: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 3. WSiP,
Warszawa 2003
9. Gawęcki J., (red): Kompedium wiedzy o \ywieniu i zdrowiu. PWN, Warszawa 2004
10. Górecka D., Limanówka H., Superczyńska E., śylińska-Kaczmarek M.: Technologia
gastronomiczna z obsługą konsumenta. Część 2. Format AB, Warszawa 2006
11. Jargoń R.: Obsługa konsumenta. WSiP, Warszawa 1998
12. Jastrzębski W.: Wyposa\enie techniczne zakładów gastronomicznych. WSiP, 2005
13. Koło\yn-Krajewska D., Sikora T.: Towaroznawstwo \ywności. WSiP, Warszawa 2005
14. Konarzewska M., Zielonka B., Konarzewska-Sokołowska M.: Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem. Część 1. Rea, Warszawa 2003
15. Mikuta B.: Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta. Format AB, Warszawa
1998
16. Procner A.: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1. WSiP, Warszawa
2003
17. Superczyńska E., śylińska-Kaczmarek M.: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
w pytaniach i zadaniach. Zeszyt ćwiczeÅ„. Część 1. eMPI², PoznaÅ„ 2005
18. Zając M., Dubrow K.: Sztuka podawania do stołu. Dico, Agencja Wydawnicza Morex,
Warszawa 1998
Czasopisma specjalistyczne:
- PrzeglÄ…d gastronomiczny,
- Hotelarz,
- Kuchnia  magazyn dla smakoszy,
- Food service.
 Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
 Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
64 [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • blondiii.pev.pl